Pregătiți pentru ceea ce ne așteaptă în această iarnă

Iluminat, îngrijire și echipamente premium

Ghidul dumneavoastră de pregătire pentru drumurile de iarnă


"Sezonul întunecat" aproape a sosit - este timpul să vă pregătiți pentru ceea ce vă așteaptă. Fie că este vorba de a conduce în condiții de vizibilitate redusă sau de ploaie puternică, de a repara o baterie îngheațătă sau de a face față unei situații alunecoase.

Acest ghid util cuprinde sfaturile noastre de top privind siguranța rutieră pe timp de iarnă, precum și o selecție de produse premium de iluminat, îngrijire și echipamente auto care vă vor asigura că sunteți echipat pentru orice provocare în această iarnă.

Pregătiți pentru vreme extremă

Sfaturi pentru conducerea pe timp de iarnă

Anvelopele de iarnă nu sunt doar pentru zăpadă. Acestea oferă o tracțiune, frânare și viraje mai bune în toate condițiile de vreme rece - inclusiv pe timp umed, înghețat și uscat. Totuși, dacă vă așteptați la zăpadă, asigurați-vă că aveți în bagaj lanțuri pentru anvelope.

Temperaturile mai scăzute aduc, de obicei, ceață groasă. În aceste condiții, conduceți cu prudență și aprindeți luminile de ceață sau luminile de circulație pe timp de zi. Aveți grijă la utilizarea luminilor de întâlnire. Acestea pot crea mai multă strălucire și vă pot întuneca și mai mult vederea.

Trebuie să vă simțiți confortabil atunci când conduceți. Cu toate acestea, frigul ucide bateriile. Pentru a evita să solicitați suplimentar bateria, lăsați alternatorul să o încarce timp de câteva minute înainte de a porni încălzirea sau încălzirea scaunelor.

Gata să porniți la drum

Inspecția înainte de călătorie

Este important să vă inspectați periodic autovehiculul, deoarece anvelopele se pot dezumfla, iar bateriile se pot descărca pe vreme rece. BATTERYcharge 904 este prevăzut cu un mod special de încărcare care vă protejează bateria pe vreme rece.

TYREinflate 450 este perfect pentru acasă și pe întuneric - datorită luminii LED direcționale. Nu uitați să faceți plinul de antigel și asigurați-vă că ștergătoarele sunt în stare perfectă.

Nu este niciodată o idee bună să conduci cu un far spart. Dar iarna, este deosebit de periculos. Păstrați câteva lămpi de rezervă în mașină și acordați câteva secunde pentru a vă verifica luminile înainte de a conduce. Și nu uitați; dacă o lampă de pe o parte este stricată, înlocuiți-le întotdeauna pe amândouă. Consultați gama noastră extinsă de lămpi de înaltă calitate pentru aplicații cu halogen, xenon și LED.

Gata de reparații

Kit de avarie de iarnă

Atunci când este foarte frig sau plouă cu găleata, un lucru la fel de simplu ca și schimbarea unei anvelope poate fi o provocare serioasă. Pe lângă trusa standard de avarie, asigurați-vă că aveți o pelerină de ploaie, haine suplimentare, mănuși călduroase și impermeabile, pături și o lopată.

Având în vedere numărul redus de ore de lumină și vizibilitatea redusă, este o idee inteligentă să păstrați o lampă de inspecție în mașină. LEDinspect MINI 250 este excelent pentru reparațiile de pe marginea drumului în timpul iernii. Este rezistentă la praf și apă și are o bază și un spate magnetic, precum și un cârlig de agățat - astfel încât să vă puteți păstra mâinile calde în timp ce vă inspectați vehiculul.

Dacă trebuie să trageți pe dreapta, nu vă bazați pe luminile de frână pentru a-i avertiza pe ceilalți participanți la trafic. Folosiți semnalul LEDguardian ROAD FLARE Signal V161, care are o lumină puternică care clipește la 360° pentru o vizibilitate sporită.

Gata pentru "sezonul întunecat"

Sfaturi pentru vizibilitate

Lămpile cu LED luminează mai puternic, durează mai mult și produc mai puțină strălucire decât lămpile cu xenon sau cu halogen. Dacă mașina dvs. nu este echipată cu LED-uri, discutați cu un profesionist în domeniul auto despre opțiunile de modernizare. Cu o luminozitate cu până la 230%2 mai mare, gama noastră NIGHT BREAKER LED oferă un upgrade legal3 pe stradă pentru o gamă largă de modele de mașini. În al doilea rând, farurile se estompează în timp. Efectuați un test profesional de luminozitate cel puțin o dată pe an, în mod ideal în octombrie, înainte de a se întuneca prea tare.

Apa și zăpada creează senzația de strălucire pe drumuri, noaptea, dar și ziua. Fiți prudenți, reduceți viteza și folosiți luminile de întâlnire numai pe drumurile foarte întunecate, atunci când nu există trafic din sens opus. Dacă aveți probleme de vedere pe timp de noapte, poate doriți să luați în considerare cumpărarea de ochelari speciali antiorbire.

Dacă circulați în mod regulat pe drumuri de țară neiluminate, instalarea unei bare luminoase pe acoperișul mașinii vă va îmbunătăți vederea și vizibilitatea în condiții de lumină slabă. Bara noastră de lumini LEDriving Lightbar VX1000-CB DR SM4, legală pentru stradă, este fabricată din materiale de înaltă calitate, ceea ce o face ușoară și rezistentă la intemperii.

Gata pentru escapadele de iarnă

Cum să călătorești pe drum în siguranță

Dacă ieșiți din oraș iarna, s-ar putea să întâlniți un teren moale și umed. Împachetați inteligent, călătoriți ușor și luați întotdeauna o lanternă. Lanterna LEDguardian SAVER LIGHT PLUS are o lumină deosebită, este rezistentă la apă și poate fi folosită ca ciocan de urgență, precum și ca dispozitiv de tăiere a centurii de siguranță.

Atunci când conduceți pe distanțe lungi, mențineți întotdeauna rezervorul de combustibil deasupra nivelului de rezervă. Acest lucru vă va permite să mențineți motorul în funcțiune pentru a vă încălzi - în cazul în care sunteți nevoit să opriți din cauza unei furtuni sau a ceții. Verificați prognoza meteo înainte de a porni la drum și, dacă este posibil, e bine să aveți planuri flexibile.

Sfaturi suplimentare

  • Dacă conduceți pe drumuri înghețate, păstrați un sac de nisip sau nisip pentru pisici în portbagaj. Îl puteți folosi pentru a câștiga tracțiune sub anvelope într-o situație alunecoasă.
  • Dacă conduceți un vehicul electric și explorați un oraș nou, descărcați o aplicație care vă arată toate locațiile de încărcare.
  • Dacă mașina dvs. are covorașe din material textil, acoperiți-le sau înlocuiți-le cu covorașe din cauciuc pe timp de iarnă pentru a le proteja împotriva deteriorării datorate apei.
  • În cazul unui accident, vremea nefavorabilă poate încetini timpii de răspuns. Păstrați alimente neperisabile și o trusă de prim-ajutor complet aprovizionată.

Explorați produsele noastre pregătite pentru drumuri

1 Vă rugăm să respectați orice fel de cerințe și legi speciale din țările din afara Germaniei privind utilizarea și funcționarea unei lumini de avertizare suplimentare în traficul rutier.
2 În comparație cu cerințele minime ECE R112. În plus, 50% mai puțină strălucire.
3 Sursă de lumină LED omologată - se aplică numai în țările în care există o omologare sau în care se aplică o omologare echivalentă, precum și modelelor de vehicule și funcțiilor de lumină enumerate în prezent în lista de compatibilitate. Pentru mai multe detalii, consultați www.osram.com/nb-led.
4 Luminile de condus OSRAM LEDriving sunt aprobate în conformitate cu reglementările ECE și, prin urmare, pot fi instalate și utilizate pe drumurile publice. Vă rugăm să rețineți: se aplică reglementări speciale de instalare. În plus față de aprobarea ECE a produsului, trebuie respectate cerințele speciale individuale și legislația țărilor.