Vedere buna

Importanta la condus, dar iesita din comun pentru unii soferi

Multe persoane considera condusul noaptea ca o actiune epuizanta. Probabil ca se datoreaza purtarii ochelarilor sau senzatiei de orbire noaptea sau, pur si simplu, unele persoane vad mai slab noaptea. Apoi, pe masura ce imbatranim, elasticitatea muschiului ocular scade si problema asfintitului ingreuneaza si mai mult vederea intr-o lumina slaba. Nu mai putem deschide pupilele destul de larg, asa ca mai putina lumina cade pe retina.

Farurile noastre par sa scada in intensitate in intuneric. Viteza celorlalte autovehicule devine aproape imposibil de estimat. De cele mai multe ori, o noua pereche de ochelari nu este suficienta pentru a compensa - in special daca este vorba despre o vedere slaba in intuneric. Este timpul pentru faruri de inalta performanta!

De ce se tem soferii in intuneric

De va temeti cand conduceti pe timpul noptii?1

Este un lucru obisnuit sa conduci pe o autostrada in intuneric la 130 km/h (80 mph). La aceasta viteza, distanta de franare de siguranta este de aproximativ 125 metri - pe o suprafata uscata. Pe o sosea uda sau la temperaturi scazute, distanta de franare necesara devine mult mai mare. Persoanele care nu vad bine in lumina slaba reactioneaza intarziat. Asadar, cu cat faza lunga te ajuta sa observi mai repede un obstacol neasteptat cu atat mai bine.

Asa ca nu este de mirare ca soferii se tem sa nu fie orbiti, de intalnirea cu animale salbatice pe sosea sau de posibilitatea de a nu observa pietonii. Avand in vedere toate acestea, este esential pentru soferi sa sesizeze posibille pericole si sa observe semnele de avertizare in timp util. Alt efect secundar pozitiv al unor lampi auto imbunatatite: in special soferii mai in varsta cu senzatia de orbire pe timpul noptii nu se mai simt obositi si ajung la destinatie relaxati.

1 La sondaj au participat doua mii de soferi cu varste peste 18 ani

Sursa: The German Road Safety Council (DVR), Ipsos, OSRAM

Numarul de conducatori in varsta este in crestere

Pe masura ce imbatranim, creste riscul de slabire a vederii. Acest proces se furiseaza treptat. Luminile de intampinare ne orbesc din ce in ce mai mult. Si adaptarea vederii de la lumina puternica la intuneric dureaza mai mult, de exemplu atunci cand conducem intr-un tunel. Cand apar astfel de semne e bine sa consultam un oftalmolog. De asemenea puteti imbunatati lumina farurilor masinii Dvs.

Sursa: The German Road Safety Council (DVR), Ipsos, OSRAM

Un sprijin pentru vedere pentru soferii varstnici si pentru cei care poarta ochelari

Treceti la NIGHT BREAKER acum

Indiferent daca alegeti lumini cu halogen sau cu xenon, intotdeauna va puteti baza pe avantajele imense ale lampilor NIGHT BREAKER. Consultati service-ul auto local sau un dealer specializat pentru a afla care sunt lampile potrivite masinii Dvs. Va vor ajuta cu placere. Lampile NIGHT BREAKER sunt de asemenea disponibile in pereche in ambalaj Duobox.

Multe service-uri si cluburi auto organizeaza "saptamanile testelor pentru lampile auto" la inceputul lunilor intunecate de iarna.

In cadrul acestor activitati puteti beneficia adesea de o verificare gratuita a sistemului de iluminat - doar o oprire scurta, pentru mai multa siguranta si placerea condusului, care va va ajuta in noptile lungi. Puteti inlocui lampile halogene chiar in timpul verificarii sau o puteti face chiar Dvs. mai tarziu. Gasisti mai multe informatii despre aceasta in instructiunile de operare ale autovehiculului.

NIGHT BREAKER Families

Cu pana la 200% mai multa stralucire* pentru Dvs.

Experimentati soseaua intr-o lumina noua si beneficiati de siguranta sporita multumita celor mai noi familii NIGHT BREAKER!

* Xenon (200%): In comparatie cu cerintele minime ECE R98

Mai multe informatii